Wat is personal training?

Waarom?

De mens van nu gaat minder bewegen. Er ontstaat een fysieke aanpassing aan de inactieve leefstijl en een slecht functionerend bewegingsapparaat is het gevolg hiervan. Dagelijkse inspanningen (huishoudelijke taken, werk etc.) die men moet leveren kunnen dan klachten veroorzaken.

Klachten aan spieren en gewrichten worden ook vaak veroorzaakt door te eenzijdige of langdurige belasting van het lichaam. Er ontstaat een disbalans in de spieren en een verstoorde lichaamshouding is het gevolg hiervan. Dit heeft op zijn beurt weer effect op het bewegingspatroon van de gewrichten en zorgt voor een veranderd bewegingspatroon.

Het is dus belangrijk om een trainingsprogramma op te stellen voor mensen binnen een maatschappij waarin structurele disbalans en dus de kans op blessures groter is dan ooit te voren.

Met een op maat gemaakt fitnessprogramma wordt op een effectieve methode getraind. Niet enkel krachttraining, maar flexibiliteit, core, balans, reactie, cardio, snelheid en beweeglijkheid maken deel uit van het programma.


Voor wie?

  • Voor mensen die deskundige begeleiding willen en op een verantwoorde manier aan de slag willen.
  • Voor mensen met een overvolle agenda. Veel realiseerbaar in korte tijd.
  • Voor mensen die dat extra duwtje in de rug nodig hebben.
  • Voor mensen die zich willen voorbereiden op een wedstrijd of een sportief evenement.
  • Voor mensen die enkele overtollige kilo's kwijt willen of zich terug fitter willen voelen.
  • Voor mensen die te kampen hebben met lichamelijke ongemakken zoals rugklachten.
Kortom, ik richt me vooral op mensen die zich (weer) fitter, energieker en gezonder willen voelen en dat ook willen uitstralen; mensen die op een effectieve en efficiënte manier hun doelen willen bereiken en op een verantwoorde manier aan de slag willen.


Hoe ga ik te werk?

Allereerst ga ik van start met een fitness assessment.

Wat houdt dat precies in?

Tijdens de eerste sessie wordt er een gezondheidsanamnese afgenomen. Deze bestaat uit een PAR-Q (physical activity readiness questionnaire) vragenlijst m.b.t de medische geschiedenis en je huidige fysieke conditie. Vervolgens wordt er een houding- en bewegingsanalyse afgenomen a.d.h.v een fysieke test. Dit stelt mij in staat om een geschikt geïntegreerd trainingsprogramma te kunnen aanbieden.

Met de informatie die ik heb verkregen uit de assessment en rekening houdend met uw sportieve doelen, wordt er een trainingsschema opgesteld. Om u te helpen uw doelen sneller te bereiken, wordt er een nieuw trainingsschema opgesteld na 6 a 8 weken.


Waarom een NASM personal trainer?

NASM personal trainer is de eerste en enige personal training opleiding in België die voldoet aan de Europese kwaliteitsnormen.
Wanneer men met goed gevolg deze opleiding heeft afgerond, kan men zich ook als personal trainer registreren bij EREPS (European register of excercise professionals). De registratie staat garant voor kwaliteit en professionaliteit. EREPS wordt erkend door EHFA (European health and fitness association)

De nieuwste wetenschappelijke inzichten en programma's worden zowel in labo- setting als in de praktijk getest door National academy of sports medecine (USA) alvorens via opleidingen te verspreiden.

 
 
WAAR TRAINEN WE? PROMOTIE!
 
 


Prov. Domein Puyenbroeck
Puikdonkdreef 1
9185 Wachtebeke

Liever fitness op verplaatsing of bij je thuis?
Het kan!

 
Intake GRATIS!
Start nu
   
Copyright © 2014 - personaltrainerdavy.be